Make-over van een woning.

Wil je jouw woning van een gedeeltelijke of complete make-over voorzien? Hier kunnen een hele reeks verbouwingswerken mee gepaard gaan, van afbraak, opbouw tot afwerking. Dit is niet enkel nodig voor esthetische redenen, maar evenzeer om te voldoen aan de huidige normen en veiligheid. Hieronder lijsten we kort alle verbouwingswerken op, waarvoor je beroep kan doen op ons en die wij vakkundig kunnen uitvoeren.

Voorbereidende werken

Afbraakwerken: koop je een bestaande woning, dan is de kans groot dat je een deel van de structuur moet slopen vooraleer je opnieuw kan opbouwen. Een aannemer beschikt over de juiste werktuigen (sloophamers, betonscharen, …) om deze klus snel en eenvoudig te klaren. Bovendien zien zij ook toe op het veilige verloop van de werken.

Rioleringswerken: ondergrondse leidingen zorgen voor de toevoer van water, alsook voor de afvoer van huishoudelijk afvalwater, toiletwater en regenwater. Het plaatsen van regenwater-, beer- en septische putten valt ook onder de noemer rioleringswerken. Een correcte plaatsing van deze voorzieningen door een vakman is belangrijk voor het voorkomen van verstoppingen en onaangename geurtjes.

Ruwbouw werken

Betonwerken: beton wordt meestal ingezet voor het funderen of onder kelderen van een woning. Door de sterkte van dit materiaal, worden naast vloerplaten, ook vaak kelders en wanden in beton gegoten. Tot slot, zie je beton ook meer en meer opduiken in blote constructies, zogenaamde “zichtbeton”.

Chapewerken: chape vormt het fundament voor een stevige en egale vloerbedekking. Daarom ga je best ten rade bij een vakman. Hij adviseert je namelijk over welke chape geschikt is: is dat traditionele, zwevende, isolerende of zelfs gewapende chape?

Metselwerken: een metser kan je inschakelen voor het plaatsen van zowel snel bouwsteen als gevelsteen. Denk hierbij aan het oprichten van bijgebouwen of het herindelen van binnenruimtes.

Buitenschrijnwerk: na het metselwerk, kan je starten met het aanpakken van je buitenschrijnwerk. Het plaatsen van nieuwe ramen en deuren vraagt een hele investering. Laat je daarom door een expert adviseren over de geschikte materiaalkeuze (pvc, hout of aluminium).

Dakwerken: Ga je verbouwen, ga dan zeker na of je dak aan vernieuwing toe is. Laat een dakwerker bekijken of de constructie nog in goede conditie. Daarnaast loont het ook de moeite om je dak van (extra) isolatie te voorzien om de energieprestatiewaarde van je woning op te krikken. Tot slot, is jouw dakbedekking (dakpannen, leien, roofing, …) mogelijk ook toe aan vervanging.

Afwerking

Vloer- en tegelwerken: Voor de vloerbedekking kan worden aangebracht, moet de ondergrond van een vlakke en stabiele chape laag worden voorzien. Mogelijk zal de bestaande vloer daarvoor eerst moeten worden uitgebroken. Om de energieprestatiewaarde van je woning te verbeteren, kan je ook vloerisolatie laten aanbrengen.

Voor de vloerbedekking heb je de keuze uit gietvloeren, tegels, natuursteen (marmer, graniet, blauwe hardsteen), parket, laminaat, linoleum, pvc en vinyl. De keuze voor een bepaalde vloerbedekking geeft dus een echte persoonlijke toets aan jouw woning.

Pleisterwerken: het bepleisteren van jouw muren en plafonds kan gebeuren door middel van droog of nat pleisterwerk. Onder droog pleisterwerk verstaan we alle klussen die gebruik maken van gipskartonplaten, ofwel gyprocwerken. Onder nat pleisterwerk verstaan we het aanbrengen van een dunne laag pleister. Omdat het echt vakwerk is, laat pleisterwerken best door een ervaren stukadoor uitvoeren. Zo ben je verzekerd van een egaal eindresultaat!

Schilderwerken en behangwerken: je geeft je woning een frisse uitstraling door je buitenschrijnwerk van een nieuw likje verf te voorzien. Ook het schilderen van je gevel kan wonderen doen. Jouw interieur geef je de finishing touch door voor leuke kleurtjes op de muur te kiezen of jouw muren van een trendy behangpapier te voorzien.